Potrebné prísady:
2 hrnčeky hladkej múky (1 hrnček = 2,5 dl )
2 hrnčeky polohrubej múky
2 celé vajíčka
1 margarín
1/2 kypriaceho prášká
2 lyžice práškového cukru
cca 1 dl mlieka
Z týchto prísad vypracujeme cesto (bez hrudiek) ktoré by nemalo byť príliš tvrdé aby sa dalo dobre vaľkať. Cesto si rozdelíme na dve časti. Polovičku si vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.
Plnka:
9 ks väčsích jablĺk
4-5 lyžíc práškového cukru
mletá škorica
Jablká si očistíme a nastrúhame. Rovnomerne ich dáme na cesto, posypeme práškovým cukrom a škoricou. Na plnu dáme druhú polovicu cesta ktorú tiež vyvaľkáme. Vrch popicháme vidličkou.
Pečieme na 180 stupňoch cca 35-40 minút .
Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Tento koláč poznám, robí ho babka mojej manželky a ona ho vie ozaj dokonale pripraviť. Je naozaj skvelý.
OdpovedaťOdstrániťRecept mám tiež od svojej babky a robievala ho tiež dokonale. Snáď aj ten môj bude raz dokonalý :)
OdpovedaťOdstrániť1/2 kypriaceho prášku, nie prášká :)
OdpovedaťOdstrániť